انواع چوب در کابینت سازی

سیر تا پیاز انواع چوب در کابینت سازی

 

یکی از اصلی‌ترین عناصر یک آشپزخانه کابینت است. کابینت‌ها بیشتر وسایل آشپزخانه را در خود جای‌داده‌اند و ما می‌توانیم با طبقه‌بندی درست کابینت‌ها، به‌راحتی به تمام وسایل خود دسترسی داشته باشیم. اما اهمیت کابینت تنها به این مورد ختم نشده و این عنصر نقشی اساسی در زیبا و شیک به‌نظررسیدن یک آشپزخانه دارد. جنس کابینت بسیار مهم است و باید علاوه بر دارابودن معیارهای زیبایی و تناسب با سایر اجزای دکوراسیون خانه، مقاومت و استحکام لازم را نیز داشته باشد. کابینت‌ها در انواع مختلف و با جنس‌های مختلفی از جمله چوب ساخته می‌شوند. در این مطلب به بررسی کامل انواع چوب در کابینت سازی می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

انواع چوب در کابینت سازی

اهمیت چوب در کابینت سازی

یکی از متداول‌ترین متریال‌های مورداستفاده در کابینت سازی، چوب است. چوب، عنصری از دل طبیعت بوده و به همین دلیل بیشتر افراد به آن علاقه دارند و با دیدن چوب احساس آرامش می‌کنند. استفاده از چوب در دکوراسیون و به ویژه کابینت‌های آشپزخانه مزایای بی‌شمار دیگری نیز دارد که در این قسمت به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  1. مقاومت و استحکام بالا: چوب‌های فشرده و مخصوص برای ساخت کابینت، مقاومت بسیار بالایی دارند. انواع مدل‌های چوب در برابر عواملی مانند حمله مورچه‌ها و موریانه‌ها، رطوبت، تغییرات دمایی در مکان‌هایی مانند کنار اجاق‌گاز و… از خود مقاومت زیادی نشان می‌دهند و به‌راحتی دچار آسیب‌دیدگی نخواهند شد.
  2. تنوع رنگی بالا و رنگ‌پذیری: انواع چوب‌ها در رنگ‌ها و طرح های مختلفی تولید می‌شوند و تمامی افراد با هر سلیقه‌ای، می‌توانند چوب دلخواه خود را پیدا کرده و در کابینت‌های خود به کار بگیرند. علاوه بر این مورد، اکثر چوب‌ها قابلیت رنگ‌پذیری بالایی دارند و می‌توان با استفاده از رنگ‌های شیمیایی و صنعتی، رنگ دلخواه را در آن‌ها ایجاد کرد.
  3. شیک‌بودن و متناسب بودن با تمامی سبک‌های دکوراسیون: یکی از ویژگی‌های برجسته چوب این است که با هر سبک دکوراسیونی متناسب است و محدودیتی در استفاده از آن وجود ندارد. کابینت‌های چوبی همان قدر که با سبک دکوراسیون کلاسیک متناسب هستند، با سبک دکوراسیون مدرن و حتی مینیمال هم متناسب‌اند و می‌توان برای ساخت آشپزخانه‌ای لوکس و خاص از آن‌ها بهره برد.
  4. قیمت مناسب: استفاده از چوب در ساخت کابینت، نسبت به بسیاری از متریال‌های دیگر قیمت پایین‌تری دارد. همچنین به علت استحکام و دوام بالا، تا سال‌های طولانی نیاز به تعمیر و تعویض نخواهد داشت و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.
  5. سازگاری با محیط‌زیست: استفاده از چوب در کابینت سازی، برخلاف بسیاری از مواد دیگر مانند پلاستیک، با محیط‌زیست سازگار است. استفاده از چوب مهندسی، منجر به قطع درختان نیز نشده و بهترین انتخاب ممکن است.اهمیت چوب در کابینت سازی

انواع چوب در ساخت کابینت

به‌طورکلی دو نوع چوب برای ساخت کابینت استفاده می‌شود. دسته اول چوب‌های مهندسی و یا مصنوعی هستند که انواع مختلفی داشته و قیمت مناسبی هم دارند. دسته دوم، چوب‌های طبیعی هستند که ظاهر بسیار زیبا و شیکی دارند اما قیمت آنها نیز بالاتر است و برای به‌دست‌آوردن آن‌ها مجبور به قطع‌کردن درختان هستیم. در این قسمت به بررسی چند مدل از چوب‌های طبیعی پرداخته و در قسمت بعدی انواع چوب‌های مهندسی و بهترین نوع آن‌ها را نیز بررسی می‌کنیم.

چوب بلوط قرمز و سفید

بلوط یکی از زیباترین و پرکاربردترین انواع چوب طبیعی در صنایع مختلف است. چوب بلوط قرمز دارای الگوهایی منحنی در بافت خود است و مقاومت و استحکام بالایی دارد. چوب بلوط سفید بافت ظریف‌تری دارد و دارای رگه‌های طلایی است. البته ممکن است رنگ این چوب را با استفاده از رنگ‌های صنعتی مختلف تغییر دهند. استحکام این چوب از بلوط سفید بیشتر بوده و بسیار مقاوم است. البته قیمت آن نیز نسبت به چوب بلوط سفید، بالاتر خواهد بود.

چوب گیلاس

از تنه‌ها و شاخه‌های درخت گیلاس، چوبی با الیاف زیبا و ظاهری بسیار جذاب به دست می‌آید که جلوه‌ای لوکس و پرطراوت به کابینت‌ها و آشپزخانه خواهد بخشید. این چوب دارای بافتی نسبتاً صاف و دانه‌های ریز است و رنگ آن در طیف‌های مختلفی از قرمز تا قهوه‌ای خواهد بود. چوب گیلاس ضخامت و استحکام بالایی دارد و برای تولید کابینت‌های آشپزخانه لوکس مورداستفاده قرار می‌گیرد. رنگ چوب گیلاس با گذر زمان تیره‌تر شده و ظاهری متفاوت به آشپزخانه شما می‌بخشد.

انواع چوب در ساخت کابینت

چوب گردو

چوب گردو یکی دیگر از انواع چوب در کابینت سازی است. این چوب نسبت به سایر انواع چوب طبیعی در ایران شناخته‌شده‌تر است و استفاده بیشتری در ساخت دکوراسیون منزل و کابینت‌سازی دارد. چوب گردو به طور معمول رنگ قهوه‌ای شکلاتی دارد. البته انواعی از آن با رگه‌هایی از رنگ خاکستری و قرمز روشن نیز یافت می‌شوند. چوب گردو انتخاب مناسب و شیکی برای آشپزخانه‌هایی با سبک کلاسیک است و ظاهری چشمگیر به کابینت‌های آشپزخانه خواهد بخشید.

چوب درختان سیبری

چوب درختان سیبری که به آن چوب روسی هم گفته می‌شود، از درختان مختلف سیبری مانند صنوبر، سرو و کاج استخراج شده و الیافی ضخیم و ظاهری زیبا دارد. این چوب دوام بسیار بالایی دارد و در برابر انواع آسیب‌ها از جمله خط‌وخش، تغییرات دمایی شدید و حتی رطوبت بالا نیز مقاوم بوده و به‌سادگی دچار آسیب نمی‌شود. قیمت چوب روسی مانند سایر چوب‌های طبیعی نسبتاً بالاست.

چوب افرا، از انواع چوب در کابینت سازی

افرا نوعی چوب سخت و محکم با الیاف ریز و رنگ روشن است که گران‌تر از چوب‌های طبیعی دیگر و حتی گران‌تر از چوب بلوط بوده و درعین‌حال دوام فوق‌العاده‌ای دارد و در برابر انواع آسیب‌های محیطی از جمله دمای بسیار بالا، تا حدود زیادی مقاوم است. رنگ چوب افرا روشن است و جلوه‌ای زیبا دارد. بااین‌حال خاصیت رنگ‌پذیری این چوب طبیعی نیز زیاد است و می‌توان بسته به سلیقه، رنگ‌های مختلفی را بر روی آن ایجاد کرد.

چوب ملچ

چوب ملچ که از درخت نارون ملچ به دست می‌آید، یکی از مقاوم‌ترین و درعین‌حال زیباترین چوب‌ها برای ساخت کابینت است. این چوب دارای طیف رنگی قرمز تا قهوه‌ای بوده و ترکیب رنگی بسیار چشم نوازی دارد. علاوه بر این، بافت این چوب دارای پیچ‌خوردگی‌ها و الگوهایی زیبا است که جذابیت آن را دوچندان می‌کند.  

انواع چوب مهندسی در کابینت سازی

یکی از انواع چوب در کابینت سازی، Engineered Wood یا چوب مهندسی شده است که بهترین متریال جایگزین چوب طبیعی به شمار می‌رود. چوب مهندسی در طی فرایندهای دقیق و مهندسی شده و با استفاده از فراورده جانبی چوب، مانند خاک‌اره و… ساخته می‌شود. در این قسمت انواع چوب مهندسی در کابینت سازی را معرفی کرده و به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

انواع چوب مهندسی شده در کابینت

نئوپان، نوعی چوب در کابینت سازی

یکی از انواع چوب برای ساخت کابینت، نئوپان است. برای ساخت این چوب مهندسی شده، ضایعات چوبی شامل تراشه‌های چوب و… توسط فشار و حرارت زیاد کاملاً فشرده شده و با چسب و رزین به هم متصل می‌شوند. نئوپان به دلیل داشتن معایبی از جمله عمر کوتاه و دوام پایین و مقاومت بسیار کم در برابر رطوبت، محبوبیت خود را ازدست‌داده و معمولاً از پلای وود به‌عنوان جایگزین آن در ساخت کابینت استفاده می‌شود. بااین‌حال نئوپان، مزایایی به شرح زیر هم دارد:

  • وزن پایین و حمل و جابه‌جایی آسان
  • قیمت مناسب و مقرون‌به‌صرفه بودن
  • رنگ‌پذیری و قابلیت نصب آسان میخ و پیچ در آن

HDF  و  MDF

از ترکیب ذرات ریز چوبی با انواع خاصی از چسب و رزین، تخته‌های فیبر چوبی و متراکمی ساخته می‌شوند که دو نوع مختلف دارند. نوع اول که به آن HDF(High-density fiberboard) گفته می‌شود، چگالی و تراکم بالایی داشته و بسیار مقاوم و مستحکم است. نوع دوم نیز ام دی اف (medium-density fiberboard) نامیده می‌شود و تخته فیبر چوبی با چگالی و تراکم متوسط است. نوع دوم قیمت کمتری نسبت به نوع اول داشته و درعین‌حال استحکام مناسبی هم دارد. این نوع چوب مصنوعی به طور گسترده در کابینت سازی به کار می‌رود و نمی‌توان معایب خاصی برای آن ذکر کرد. به جز اینکه مقاومت بالایی در برابر آب و رطوبت ندارد و برخی معتقدند که وزن آن بالاست. مزایای این چوب در کابینت سازی هم به شرح زیر هستند:

  • مشابهت زیاد با چوب طبیعی و ظاهر زیبا
  • مقاومت بالا در برابر نفوذ حشراتی مثل مورچه و موریانه
  • قیمت مناسب

پلای وود یا تخته چندلایه در کابینت‌سازی

سومین نوع از چوب مهندسی شده، تخته چوبی چندلایه یا پلای وود است که روزبه‌روز محبوبیت بیشتر و کاربردهای گستره‌تری پیدا می‌کند. از پلای وود نه‌تنها در کابینت سازی، بلکه در ساخت جعبه‌های نظامی، انواع کشتی‌ها و وسایل نقلیه دریایی و همچنین در ساخت لوازم دکوراسیون منزل نیز استفاده می‌شود.

پلای وود، که با نام تخته چندلایی نیز شناخته می‌شود، از لایه‌های نازک چوب طبیعی ساخته شده که با چسب مخصوص به صورت تاروپود روی هم پرس می‌شوند. این ساختار لایه لایه، استحکام و مقاومت بالایی به پلای وود می‌بخشد و آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای ساخت کابینت، خصوصا کابینت‌های زمینی که نیاز به تحمل وزن بالا دارند، تبدیل می‌کند. از دیگر مزایای پلای وود می‌توان به پایداری ابعاد، مقاومت در برابر رطوبت و تغییرات دمایی، سطح صاف و یکدست برای رنگ آمیزی و روکش کردن، قیمت مناسب و تنوع در طرح و رنگ اشاره کرد. پلای وود در کابینت سازی کاربردهای فراوانی دارد، از جمله ساخت بدنه و درب کابینت، قفسه، کشو و حتی صفحه کابینت. در انتخاب پلای وود برای کابینت، به نوع چسب (ضد آب بودن برای کابینت‌های زیر سینک)، ضخامت (۱۶ یا ۱۸ میلی‌متر برای بدنه) و کیفیت روکش توجه کنید. اگرچه MDF قیمت مناسب‌تر و سطح صاف‌تری دارد، اما پلای وود در استحکام، مقاومت و مقاومت در برابر رطوبت برتری دارد

پلای وود در کابینت

 پلای وود با روکش چوب طبیعی بهترین چوب برای کابینت

تا اینجای کار، انواع چوب‌های طبیعی و مهندسی برای ساخت کابینت را بررسی کردیم. باید بدانید که بهترین چوب برای کابینت سازی پلای وود با روکش چوب طبیعی است. در این محصول، لایه اصلی از جنس تخته چندلایی است و آن را با انواع چوب‌های طبیعی مانند چوب گردو و بلوط روکش می‌کنند. این محصول علاوه بر اینکه دوام و استحکام بسیار بالایی دارد، قیمت مناسبی هم داشته و زیبایی چوب طبیعی را به همراه دارد. پلای وود با روکش طبیعی چوب، زیبایی و گرمای چوب طبیعی را با استحکام و پایداری پلای وود ترکیب می‌کند. این متریال با لایه ای از چوب‌های طبیعی باکیفیت مانند گردو، بلوط و راش روکش می‌شود و ظاهری لوکس و منحصربه‌فرد به کابینت‌ها می‌بخشد. دوام و ماندگاری بالا و تنوع در طرح و رنگ از جمله مزایای استفاده از این نوع پلای وود در کابینت سازی هستند. در انتخاب آن، به نوع چوب، کیفیت و ضخامت روکش توجه کنید. این متریال برای ساخت درب کابینت، بدنه کابینت در سبک‌های خاص، قفسه‌های تزئینی و جزیره آشپزخانه بسیار مناسب است.برخی دیگر از مزیت‌های این چوب در کابینت سازی به شرح زیر هستند:

  • قیمت مناسب و پایین‌تر از چوب طبیعی: قیمت این محصول نسبت به چوب طبیعی پایین‌تر است. اما به‌اندازه چوب طبیعی و شاید حتی بیشتر، زیبا بوده و ظاهری شیک و لوکس دارد. پلای وود با انواع چوب‌های طبیعی روکش می‌شود و شما می‌توانید با قیمتی مناسب، طرح و رنگ مدنظر خودتان را خریداری کنید.
  • ماندگاری و عمر طولانی: پلای وود دارای چندین لایه محکم است و استحکام بالاتری نسبت به سایر مدل‌ها از جمله MDF، نئوپان و… دارد. این محصول به‌مرورزمان دچار ترک‌خوردگی و یا پوسیدگی نخواهد شد و تا مدت‌های طولانی ماندگار است. این ماده تحمل وزن بالایی دارد و می‌توانید با خیال راحت انواع قابلمه‌ها و سایر وسایل سنگین آشپزخانه را درون کابینت‌های پلای وود قرار دهید.
  • وزن سبک و راحتی حمل‌ونقل و نصب: پلای وود نسبت به انواعی از چوب‌ها از جمله MDF، وزن پایین‌تری داشته و راحت‌تر حمل می‌شود. همچنین به‌راحتی می‌توان انواع میخ و پیچ را بدون آسیب رسیدن به بافت چوب، در آن استفاده کرد و به همین دلیل فرایند نصب آسان‌تری نیز دارد.پلای وود با روکش چوب طبیعی در کابینت

پلای وود JM در کابینت

پلای وود JM با کیفیت تضمین شده و مقاومت بالا در برابر رطوبت، حرارت و فشار، به شما این امکان را می‌دهد تا کابینت‌هایی با دوام و زیبایی منحصربه‌فرد بسازید. JM با تلفیق کیفیت روسی و تجربه مدحت وود، انتخابی هوشمندانه برای پروژه‌های کابینت سازی شماست. مدحت وود، به عنوان بزرگترین وارد کننده مستقیم پلای وود در ایران، با افتخار برند اختصاصی JM را برای با کیفیت ترین پلای وود های روسی به شما عرضه می‌کند.  JMنه تنها در زمینه پلای وود، بلکه در تأمین انواع چوب‌های صنعتی و ساختمانی نیز پیشرو است. برای خرید پلای وود دریافت مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر درباره محصولات JM، همین الان با کارشناسان مدحت وود تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مایلید با شما تماس بگیریم؟