منو

چوب، لمسی از طبیعت

لوگو_سفید_مدحت3

Wood, Touch of nature

EN

چوب، لمسی از طبیعت

روکش چوب

آشنایی با روکش چوب و انواع آن

روکش چوب لایه‌ای بسیار نازک از چوب طبیعی است که برای پوشش‌دادن سطح محصولات چوبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصولات جلوه زیبایی را به فرآورده‌های چوبی می‌بخشند. امروزه، روکش‌های طبیعی چوبی و ورقه‌های نازکی که از چوب ساخته شده باشند، در طرح‌ها و رنگ‌های متنوع در بازار موجود هستند. روکش‌های چوبی به دلیل ظاهر زیبا و تنوع طرح‌ها، کاربردهای مختلفی دارند و برای اهداف گوناگونی مانند روکش پنل درها، کابینت‌ها، پارکت‌های کف و بخش‌هایی از مبلمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. ما در این مقاله به بررسی انواع روکش چوب می‌پردازیم، پس همراهمان بمانید.

روکش چوب چیست؟

روکش چوبی لایه نازکی از چوب است که معمولا برای پوشش سطوح برای اهداف تزئینی استفاده می‌شود. این روکش برش می‌خورد یا از چوب جدا می‌شود و از آن برای روی مبلمان، کابینت، دیوارها و سایر سطوح استفاده می‌کنند تا ظاهری چوب‌مانند به آن‌ها بدهد.

استفاده از روکش یک روش مقرون‌به‌صرفه برای دستیابی به ظاهر محصولات چوبی گران قیمت است که در واقع از مواد واقعی کمتری در آن استفاده می‌شود. این محصول در انواع شکل‌ها، برش‌ها و پرداخت‌ها وجود دارد که مناسب هر سلیقه‌ای است.

در فرایند تولید روکش، ابتدا پوست تنه‌های درخت‌ها را می‌کنند و قطعه‌های استوانه‌ای را برای انجام عملیات پخت چوب به حوضچه‌های پخت می‌برند. سپس به مرحله تراشه‌گیری می‌رسیم که طی آن قطعات چوب به‌صورت ورقه‌ورقه و نازک برش می‌خورند و در دستگاه‌های خشک‌کن به روکش طبیعی تبدیل می‌شوند. ضخامت روکش‌های چوب حدود 7/0 میلی‌متر است.

هنگام خرید روکش چوبی توصیه می‌کنیم به نکاتی مانند نوع درخت، رنگ، کاربرد و قیمت آن توجه کنید.

انواع روکش چوب

آشنایی با انواع روکش چوب

روکش‌های زیادی در انواع مختلف تولید می‌شود که هر کدام ویژگی‌ها و ظاهر منحصربه‌فرد خود را دارند. چند نمونه از آن‌ها را در زیر برایتان شرح دادیم.

  • روکش خام که ابتدایی‌ترین شکل روکش چوب است و معمولا مستقیما از کنده بریده شده یا پوست آن کنده می‌شود. این روکش الگوی دانه طبیعی و رنگ گونه‌های چوبی را که از آن تهیه شده است، نشان می‌دهد.
  • روکش پشت کاغذی: این نوع روکش دارای پشتی کاغذی است که پشتیبانی و ثبات بیشتری ایجاد می‌کند. کار با آن آسان‌تر بوده و کمتر در خطر شکستن یا ترک خوردن است.
  • روکش از پیش آماده‌شده که قبلا با یک پوشش محافظ مانند لاک، قبل از قرارگیری روی یک سطح، محفوظ شده است. استفاده از این روکش به زمان و تلاش کمتری نسبت به سایر انواع این محصول نیاز دارد.
  • روکش بازسازی‌شده که با استفاده از گونه‌های چوبی با رشد سریع یا کیفیت پایین‌تر تولید می‌شود. از آن برای ایجاد ظاهر چوب مانند در محصولات مختلف استفاده می‌کنند و گزینه مناسبی از نظر اقتصادی محسوب می‌شود. این روکش یک جایگزین پایدار و مقرون‌به‌صرفه برای محصولات چوبی کمیاب و گران‌قیمت است.
  • روکش حساس به فشار که دارای پشتی چسبی است و بدون نیاز به چسب، به‌راحتی روی سطوح قرار می‌گیرد. این محصول برای پروژه‌های دست‌ساز و تعمیرات کوچک مناسب است.

موارد بالا تنها چند نمونه از انواع روکش‌های چوبی موجود در بازار هستند که هر کدام بسته به کاربرد مورد نظر ویژگی‌ها و مزایای منحصربه‌فردی دارند.

1. روکش طبیعی چوب

وقتی صحبت از روکش‌های چوب طبیعی می‌شود، چندین محصول با ویژگی‌های خاص خود وجود دارد. تعدادی از آن‌ها را در زیر معرفی کردیم.

  • شلاک: در صورتی که برای محافظت از چوب به یک پوشش سخت و بادوام نیاز دارید، شلاک یک پوشش چوب طبیعی عالی است. بر خلاف گزینه‌های دیگر، شلاک مانعی در بالای چوب ایجاد کرده و از رسیدن آب، آلودگی و سایر مواد به منافذ چوب جلوگیری می‌کند. این محصول محافظت عالی ارائه می‌دهد، اما به‌خاطر داشته باشید که با الکل سازگاری ندارد. شلاک سنتی ماندگاری کوتاهی دارد، اما نسخه‌های پیش‌آمیخته‌شده آن به‌راحتی در دسترس بوده و استفاده از آن‌ها آسان است.
  • روغن تانگ: روغن تانگ یک روکش طبیعی است که ظاهر چوب را زیبا می‌کند و در عین‌حال به آن اجازه نفس کشیدن می‌دهد. این روغن به الیاف چوب نفوذ کرده و روکشی گرم و مات ایجاد می‌کند. روغن تانگ معمولا برای مبلمان و سطوح چوبی استفاده می‌شود.
  • روغن بذر کتان جوشیده: روغن بذر کتان جوشیده یکی دیگر از گزینه‌های روکش طبیعی است که درخشندگی ظریفی ایجاد می‌کند و محافظ متوسطی برای سطح چوب است. بااین‌حال، خشک شدن آن در مقایسه با سایر روکش‌ها زمان بیشتری می‌برد.
  • موم کارنوبا: موم کارنوبا، یک جایگزین گیاهی برای موم زنبور عسل است که عملکردی عالی در ایجاد ظاهری زیبا و طبیعی برای چوب دارد و یک لایه محافظ ایجاد می‌کند تا چوب زیباتر به‌نظر برسد. شما می‌توانید موم کارنوبا را به چوب بمالید و از نتیجه آن شگفت‌زده شوید.
  • روغن معدنی: اگر می‌خواهید مقاومت چوب را در برابر حرارت افزایش دهید، از روغن معدنی استفاده کنید که اغلب برای تخته گوشت و ظروف آشپزخانه استفاده می‌شود.

به‌یاد داشته باشید که انتخاب نهایی روکش بستگی به نوع استفاده شما، نوع چوب و سلیقه شخصی دارد. چه بخواهید یک پوشش محافظ داشته باشید یا پوششی که به چوب ظاهری خیس بدهد، از انواع روکش‌های طبیعی می‌توانید استفاده کنید.

روکش چوب

2. روکش مصنوعی چوب

روکش‌های چوب مصنوعی گزینه‌های مختلفی دارد که هر کدام ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود را دارند. در زیر تعدادی از آن‌ها را بررسی کردیم.

  • کفپوش لمینت: کفپوش لمینت یک انتخاب محبوب برای ایجاد ظاهر چوب‌مانند بدون هزینه زیاد است. این کفپوش از سه لایه تشکیل شده است که شامل پایه تخته سه لا یا تخته فیبر برای ساختار، تصویر واقعی از الگوهای مختلف چوب و یک لایه قابل سایش بادوام برای محافظت در برابر خراش می‌شوند. استفاده از لمینت برای ایجاد انواع مختلف کفپوش‌های چوبی رایج است و به‌راحتی نصب می‎شود.
  • کفپوش وینیل پلانک (وینیل لوکس): کفپوش لوکس وینیل پلانک (LVP) یک انتخاب عالی دیگر است که ظاهری شبیه تخته‌های چوب دارد و بسیار بادوام است. این کفپوش در برابر رطوبت، خط و خش و سایش مقاوم بوه و برای مکان‌های پرتردد مناسب است. این محصول در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف چوبی موجود است و پس از استفاده از آن، از ظاهر نهایی‌اش شگفت‌زده خواهید شد.
  • چوب پلاستیک (وینیل): چوب پلاستیک، ساخته‌شده از پلی وینیل کلرید (PVC) یا پلی اتیلن، در برابر مشکلات، رطوبت و پوسیدگی از خود مقاومت نشان می‌دهد و برای کاربردهای خارج از منزل بسیار ایده‌آل است. وینیل دارای طیف رنگی زیادی نیز است.
  • چوب کامپوزیت (فیبر سیمان): تخته‌های الیاف سیمانی از مصالح چوبی مصنوعی هستند که برای سایدینگ استفاده می‌شوند. این مواد کامپوزیتی سیمانی، الیاف سلولزی و ماسه را با هم ترکیب می‌کنند تا پوششی بادوام و مقاوم در برابر آب و هوا به‌وجود آورند.
  • پانل‌های جانبی فلزی: پانل‌های فلزی که گاهی به آن‌ها قلع نیز گفته می‌شود، زیبایی صنعتی یا مدرنی را ایجاد می‌کنند. اگرچه آن‌ها دقیقا از جنس چوب نیستند، اما از نظر ظاهری جایگزینی برای روکش خارجی هستند.
  • گچ بری: گچ‌بری یک پوشش بافتی است که روی دیوارها و سقف‌ها اعمال می‌شود. اگرچه گچ چوبی نیست، اما می‌توان بافت آن را شبیه به الگوهای چوب درختان تبدیل کرد.

به‌یاد داشته باشید که این روکش‌های چوب مصنوعی نیازهای مختلف را برآورده می‌کنند، چه به‌دنبال کفپوشی اقتصادی، با دوام یا زیبا و خاص باشید، گزینه‌های زیادی از این محصولات در بازار وجود دارد که بر اساس نیازتان می‌توانید یکی را انتخاب کنید.

روکش چوب

کاربرد روکش چوب

انواع روکش‌های چوبی با توجه به نوع درخت، طرح‌ها و کاربردهای متنوع وجود دارند و از آن‌ها در ساخت درب‌ها، کابینت‌ها، پارکت‌های کف و بخش‌هایی از مبلمان استفاده می‌شوند. این محصولات برش‌های نازکی از چوب هستند که برای پوشاندن سطوح، افزایش زیبایی و ایجاد ظاهر طبیعی چوب استفاده می‌شوند. بعضی از کاربردهای رایج آن‌ها عبارتند از:

  • درهای داخلی: روکش‌های چوبی اغلب روی درهای داخلی اعمال می‌شوند و به فضاهای مسکونی و تجاری گرما و ظرافت می‌بخشند.
  • صنعت مبلمان: روکش‌ها به‌طور گسترده در تولید مبلمان استفاده می‌شوند و امکان طراحی‌های پیچیده، الگوهای منحصربه‌فرد و تولید مقرون‌به‌صرفه را فراهم می‌کنند.
  • روکش توس که به ‌دلیل رنگ روشن در صنعت مبلمان استفاده می‌شود.
  • روکش گیلاس که به قطعات مبلمان غنا می‌بخشد.
  • روکش گردو که برای ایجاد سطوح مبلمان نفیس استفاده می‌شود.
  • روکش‌های چوبی را می‌توان روی دیوارها استفاده کرد و ظاهری لوکس ایجاد کرد. آن‌ها معمولا در دکوراسیون داخلی با کیفیت بالا استفاده می‌شوند.
  • روکش‌های روی سقف ترموود، محیطی گرم و دلپذیر را ایجاد می‌کنند. می‌توان از آن‌ها در خانه‌های ویلایی، هتل‌ها و رستوران‌ها استفاده کرد.
  • روکش‌های چوبی برای کابینت‌های آشپزخانه، روشویی حمام و انبارهای داخلی ایده‌آل هستند.
  • روکش‌های چوب را با چسب به پنل مرکزی که جنسی از چوب، نئوپان یا ام‌دی‌اف دارد، می‌چسبانند.
  • این ورقه‌های نازک از چوب طبیعی، معمولا ضخامتی کمتر از 5 تا 10 میلی‌متر دارند.
  • از روکش‌های چوبی طبیعی یا مصنوعی در صنعت منبت‌کاری استفاده می‌شود، زیرا می‌توان با آن‌ها طراحی‌های ظریفی خلق کرد و زیبایی محصولات نهایی را افزایش داد..

به‌طورکلی، روکش‌های چوبی دارای دوام بالا و ظاهر زیبایی هستند و به‌عنوان یک گزینه مناسب برای پوشش سطوح چوبی مورد توجه قرار می‌گیرند. این روکش‌ها را معمولا از درختان راش، بلوط، گردو، ممرز، گیلاس، چوب افرا، ماهون، چنار و زیتون تهیه می‌کنند.

همچنین بخوانید: چوب ترموود چیست و چه کاربردی دارد؟

مزایای روکش دار کردن چوب

استفاده از روکش چوب مزایای زیادی دارد. از جمله:

  • روکش چوبی به‌عنوان یک لایه نازک، از سطح مصنوعات چوبی در برابر رطوبت، لک و حرارت محافظت می‌کند.
  • روکش چوب به‌راحتی به شکل‌های مختلف قابل تغییر و شکل‌پذیر است. این ویژگی به طراحان و تولیدکنندگان اجازه می‌دهد تا طرح‌ها و الگوهای متنوعی را روی سطح چوب ایجاد کنند.
  • در مقابل سوختن با آتش سیگار مقاومت بالایی دارد.
  • در مقابل تغییر رنگ ناشی از نور چراغ‌ها مقاوم است.
  • در مقابل تماس با مواد گرم مقاومت نشان می‌دهد.
  • روکش‌های مصنوعی در برابر سایش، خط و خش و پوسیدگی مقاوم هستند.
  • این محصول از نظر طرح و رنگ تنوع بسیار بالایی دارد.

سخن نهایی

روکش چوب ماده‌ای همه‌کاره و مقرون‌به‌صرفه است که زیبایی طبیعی را به سطوح مختلف می‌بخشد. این محصول برای مبلمان، کابینت، دیوار یا کاربردهای دیگر استفاده می‌شود و انواع متعددی با توجه به گونه چوب‌ها، نوع برش‌ها و پرداخت‌ها دارد.

گروه بازرگانی مدحت وود (MedhatWood) در سال 1394 به‌طوررسمی به‌عنوان واردکننده انواع تخته سه‌لا و چوب‌های دیگر برای صنایع مختلف در ضخامت‌ و ابعاد مختلف از کشورهایی مانند روسیه، ترکیه، مالزی، فنلاند و چین شروع به‌کار کرد. این شرکت با داشتن انبار بزرگی از محصولات مختلف، توانسته ‌است پاسخگوی کامل نیازهای پیمانکاران و صنعتگران سراسر کشور باشد و بهترین مرکز خرید پلای وود لقب بگیرد.

مدحت وود با موفقیت نمایندگی فروش محصولاتی از بهترین برندهای روسی از جمله سوزا، (که بزرگترین تولید کننده تخته سه لا در جهان است) و همچنین برند Smolensky Doc، (که یکی از با کیفیت‌ترین برندهای تولیدی روسیه است) را به‌دست آورده است. از جمله این محصولات می‌توان به انواع تخته چندلای روکش‌دار و بدون روکش مناسب برای محیط‌های داخلی و خارجی به‌ویژه در صنعت ساختمان‌سازی و قالب بندی اشاره کرد. از جمله مزایای خرید از مدحت وود کیفیت بالای محصولات، تحویل فوری، قیمت مناسب و خدمات پس از فروش عالی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *